Plataanhout

Platanen hout kopen

Bij Houthandel Hard- en Zachthout bent u aan het juiste adres voor verschillende houtsoorten. Bij ons kunt u onder andere platanen hout kopen. Waarom u bij ons uw platanen hout zou moeten kopen? Omdat wij veel verschillende voordelen te bieden hebben:

  • Al onze houtsoorten zijn van een hoge kwaliteit, erg duurzaam én uit voorraad leverbaar
  • Houthandel Hard- en Zachthout bestaat inmiddels ruim 75 jaar
  • Wij kopen altijd hout op de stam
  • We leveren hout op maat voor grootverbruik aan o.a. aannemers, timmerbedrijven en particulieren
  • Al het hout dat wij leveren heeft een vochtpercentage van om en nabij de 10%

Voor al uw platanen hout bent u bij ons, aan de Hoofdweg in Loenen (Gelderland), dus aan het juiste adres.

Platanen hout kopen – de voordelen van deze houtsoort

De plataan is door de grote bladeren en het dichte bladerdek één van de meest toegepaste schaduwbomen. Platanen hout heeft een fijne nerf en een dichte structuur. De kleur van deze houtsoort gaat van lichtgeelbruin tot licht roze bruin. Platanen hout is redelijk stabiel en laat zich redelijk goed bewerken. Hiervoor dient wel scherp gereedschap te worden gebruikt op het kwartierse vlak.

Platanen hout wordt niet vaak gebruikt, omdat de meesten voor het eenvoudiger te verkrijgen beukenhout kiezen. Met platanen hout haalt u dus iets unieks in huis. Enkele toepassingen van deze houtsoort zijn meubelbouw, houtsnijwerk, draaiwerk en divers timmerwerk. Overtuigd van de voordelen van deze houtsoort? Kom dan uw platanen hout kopen!

Wij voorzien u graag van advies

Bent u van plan om platanen hout te kopen? Maar weet u niet zeker of dat deze houtsoort in uw situatie de beste keuze is? Schroom dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen of langs te komen in onze houthandel. Onze medewerkers staan graag voor u klaar om u van een passend advies te voorzien.