Iepenhout

Iepenhout kopen

Wilt u Iepenhout kopen? Dan bent u bij Houthandel Hard- en Zachthout aan het juiste adres. Want iepenhout mag niet ontbreken in ons grote assortiment aan verschillende houtsoorten. Maar waarom u juist uw iepenhout bij ons zou moeten kopen? Omdat wij u veel te bieden hebben:

  • Wij hebben duurzaam iepenhout van een hoge kwaliteit
  • Al onze houtsoorten zijn uit voorraad leverbaar
  • Al het hout dat wij leveren heeft een vochtpercentage van om en nabij de 10%
  • Onze houthandel bestaat inmiddels al meerdere generaties, ruim 75 jaar
  • Al het hout dat wij kopen, kopen wij op de stam
  • We leveren hout op maat voor grootgebruik en voor particulieren
  • Wij wateren het hout eerst een paar jaar voordat het gezaagd wordt.

Voor iepenhout kopen bent u bij ons aan de Hoofdweg in Loenen Gelderland bij Landgoed Kasteel ter Horst van harte welkom.

Wat is iepenhout?

De iep wordt ook wel de olm genoemd. Deze houtsoort is vast, taai en gelijkmatig van structuur. De groeiringen van de iep zijn opvallend waardoor het een aantrekkelijke vlamtekening heeft. Iepenhout voelt prettig aan, heeft dus een rijke structuur én een prachtige warme kleur. Het grote voordeel van iepenhout is dat deze houtsoort zich op veel manieren laat behandelen. Wist u dat de kleur van deze houtsoort onder invloed van licht donkerder of warmer kan worden? Hierdoor worden onder andere meubelstukken met de jaren mooier.

Iepenhout kopen van de beste kwaliteit

Bij ons kunt u iepenhout kopen van de beste kwaliteit. En dat in verschillende diktes en uiteenlopende lengtes tot wel tien meter. Wij zagen en schaven het hout graag exact voor u op maat. Houthandel Hard- en Zachthout levert hout op maat voor renovaties, meubels, grootverbruik, aannemers, timmerbedrijven, molenbouw, scheepsbouw en particulieren. We werken uitsluitend met ervaren vakmensen, onder andere hierdoor zijn we al 75 jaar een gewaardeerde leverancier.

Benieuwd naar onze mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.